Cliëntenenquête

Intussen werken we ruim anderhalf jaar met z’n drieën. We wilden graag onderzoeken hoe er gedacht wordt over onze praktijk en onze manier van werken. Daarom zijn we eind november met een cliëntenenquête gestart.

Inmiddels  hebben we met een respons van 80 procent, 69 enquêtes ontvangen. Aan alle mensen die de enquête hebben ingevuld, heel erg bedankt. We zijn erg blij met jullie feedback. We zijn ontzettend trots op het resultaat en willen de resultaten graag met jullie delen.

Het meest trots zijn we op het gemiddelde cijfer wat cliënten aan ons hebben gegeven. Een 8,9!!! Verschillende aspecten zijn ondervraagd; praktijkorganisatie, onze bereikbaar- en beschikbaarheid en natuurlijk onze directe zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Op bijna alle aspecten scoren we een ruim voldoende tot goed. Uiteraard zijn ook een aantal aandachtspunten uit de enquête gekomen. Op sommige hebben we al actie ondernomen en met andere zijn we nog mee bezig.
Zo is in Almkerk een folderrek geplaatst en zijn er nieuwe tijdschriften en boeken, zodat er voldoende vermaak is, wanneer onverhoopt het spreekuur wat uitloopt. Op de vraag of cliënten weten dat we een klachtenregeling hebben en dat men weet hoe daar gebruik van te maken, scoren we matig. Deze klachtenregeling staat beschreven in de praktijkfolder, het eerste foldertje wat me meegeven bij de intake, maar wordt verder niet uitvoerig besproken. We hebben deze informatie nu ook op de website vermeld, zodat bij eventuele ontevredenheid deze informatie gemakkelijk te vinden is. Ook proberen we bij het inplannen van een volgende afspraak nog meer rekening te houden met de roulatie van verloskundigen. We willen er namelijk voor zorgen dat iedereen ons zo afwisselend mogelijk ziet, om ons alle drie goed te leren kennen.
Tevens krijgt onze praktijkruimte in Almkerk binnenkort een nieuwe look. We zijn benieuwd naar jullie reacties. Een nieuwe look voor de locaties Sleeuwijk en Werkendam is helaas niet mogelijk omdat de ruimte daar door verschillende zorgverleners wordt gebruikt.

Uitbreiding bevoegdheden

Per 1 juli 2013 krijgen we als verloskundigen een uitbreiding van onze bevoegdheden. De uitbreiding geeft ons de mogelijkheid steriele waterinjecties toe te dienen tijdens de bevalling. Steriele waterinjecties onderdrukken pijn in de onderrug, hebben geen bijwerkingen en zijn een goede aanvulling op de huidige pijnbestrijdingmethodes. Steriele waterinjecties kunnen in bepaalde situaties uitkomst bieden. Ter overbrugging naar een andere, medicamenteuze pijnbehandeling of aan het einde van de ontsluitingsfase wanneer er in de meeste gevallen geen ruggenprik meer wordt gegeven.

De komende periode gaan we ons voorbereiden op deze uitbreiding door het volgen van bijscholing en het bestellen van de benodigde materialen. We kijken er zeer naar uit hiermee van start te kunnen gaan. Het fijne is dat er straks thuis meer mogelijk is op het gebied van pijnstilling en dat we je tijdens de bevalling minder vaak over hoeven te dragen naar de gynaecoloog.

Update 12 oktober 2013: Helaas is het toedienen van steriele waterinjecties nog niet goedgekeurd door de regering, voorlopig kunnen we nog niet starten met het toedienen ervan.